2018-06-05
Blue Monday就梗係要揀d好野嚟食啦放工嚟到呢間喺名店坊既義大利餐廳呢度既裝修簡約為主 幾夠空間感 坐得好舒服仲有d燈可以俾人影下相一坐低就先比d薄脆我地食薄脆上面加上已經調味既橄欖油 對比起普通既餐包我覺得呢個薄脆更加好食有口感之餘味道調得剛剛好 香口得嚟唔會太鹹呢度有樣嘢叫小碟 其實即係類似西班牙菜既Tapas咁 佢款式好多而且好特別 如果多d人嚟食就可以試多d唔同款式啦作為義大利餐廳 Pizza同意粉係最重要既野呢度pizza係薄脆批 見到隔離檯食好似好吸引咁 但今次因為得兩個人怕食唔曬所以就冇叫意粉同意大利飯既選擇都好多 而且款式都幾好特色首先食個焗南瓜、石榴籽、啤梨及芝士沙律叫醒個腸胃先番石榴汁平時就飲得多啦 番石榴籽我真係第一次食 味道酸酸甜甜脆卜卜咁 好開胃可以配合埋沙律菜一齊食焗南瓜同埋啤梨好鮮甜 感覺到應該好新鮮沙律淋上橄欖油但其實本身食材都好新鮮 味道豐富 唔需要過多既dressing之後就叫一個小碟 烤黑松露巴馬火腿三文治我係一個黑松露迷 去到餐廳見到有黑松露既野食通常都只少叫一個三文治黑松露超足料 連擺碟都係用上黑松露微鹹既巴馬火腿為三文治商量既調味啖啖
放工嚟到呢間喺名店坊既義大利餐廳
呢度有樣嘢叫小碟 其實即係類似西班牙菜既Tapas咁
佢款式好多而且好特別 如果多d人嚟食就可以試多d唔同款式啦
作為義大利餐廳 Pizza同意粉係最重要既野
意粉同意大利飯既選擇都好多 而且款式都幾好特色
首先食個焗南瓜、石榴籽、啤梨及芝士沙律叫醒個腸胃先
番石榴汁平時就飲得多啦 番石榴籽我真係第一次食
味道酸酸甜甜脆卜卜咁 好開胃