2021-11-25 177 瀏覽
🙆🏻‍♀️無番家鄉咁耐, 唯有不停係香港周圍發掘吓不同style嘅omakase去填補空虛嘅心靈😆 -- 🎐餐廳剛轉手不久 • 加入新主廚軒師傅 🎐用料講究 • 不時不食 🎐壽司飯用上赤醋米 • 中和魚脂油膩感 🎐午市Omakase HK$888 / HK$588 位 🎐 Omakase配有茶碗蒸及味噌湯-- 🥢前菜三點盛 馬糞海膽配水雲 | 慢煮鮟康魚肝 | 松葉蟹膏蟹配三文魚籽三款味道都幾出色, 絕對係perfect start of a meal🤭🥢北海道仙鳳趾 • 煙燻寒鰤魚生蠔上加入柚子洋蔥粒, 增添口感之餘亦能夠帶出蠔嘅鮮甜味🦪 下層寒鰤魚經輕輕炙燒, 油脂香濃, 煙燻後加添濃香木味~🥢三式吞拿魚刺身紫菜夾住醬油漬赤身、中拖羅、大拖羅厚切, 中間再加入香葉!一啖入魂🐟🥢壽司 牡丹蝦蓉配海膽 | 深海池魚 新鮮帆立貝 | 炙燒金線鯛 | 野生池魚 昆布金目鯛 | 炙燒黑鯥 | 秋刀魚蘿蔔卷烏魚子炙燒銀鱈魚 | 馬糞海膽配白雪鹽🌟軒師傅為每款出品都精心調味, 好食到令我開動大胃王mode😆超讚~
🎐餐廳剛轉手不久 • 加入新主廚軒師傅
🎐用料講究 • 不時不食