估唔到誤打誤撞,竟然發掘到呢間高質素既中菜餐廳,無論燉湯,小菜定海鮮全部色香味俱全,價錢合理,食材優質,用心製作,味道一流,食完已經迫不急待決定下星期帶埋屋企人過黎西環食多次!😍-同同事完成繁重既工務之後,路過此地,咁岩見到店員運送海鮮既一幕,條魚大大條之餘仲好生猛,鐘意食魚同事即刻心心眼,於是我地就決定以囍囍作為今晚晚餐。我地懶得諗食乜,就決定嗌個2人餐開心Share。二人餐分別有老火湯套餐($248)同真味套餐($398)。今日工作忙左成日,梗係要食豪少少慰勞下自己啦!-真味套餐($398)包括燉品兩盅,鮮沙薑浸雞,清蒸沙巴龍躉仔,小菜一款及白飯兩碗,除返開都幾抵食!-首先登場既係熱騰騰既燉湯。川芎白芷燉龍骨聞落有香濃藥材香,飲落濃淡得宜,而且用料十足。杏汁花膠燉白肺香氣撲鼻,湯夠滑,肉味濃厚,豬肺好入味,有滋潤養顏之效,女士必點。鮮沙薑浸雞🐔雖然係例牌,但份量不容小覷。雞件肉嫩,雞皮香滑有油香,就咁食都好正。配上秘製沙薑醬汁,微微既辛辣中帶點獨特既濃郁香味,令雞肉提味,味道更上一層樓。清蒸沙巴龍躉強列推薦呢度既海鮮。龍躉肥美厚肉,生熟程度岩岩好,唔會蒸過可見廚師十足既功力。清蒸沙

首先登場既係熱騰騰既燉湯。

川芎白芷燉龍骨
聞落有香濃藥材香,飲落濃淡得宜,而且用料十足。

杏汁花膠燉白肺

鮮沙薑浸雞🐔

清蒸沙巴龍躉
強列推薦呢度既海鮮。龍躉肥美厚肉,生熟程度岩岩好,唔會蒸過可見廚師十足既功力。清蒸沙巴龍躉肉質滑嫩,鮮味滿溢。比起酒樓既龍躉,有過之而無不及!

雲耳鮮百合炒准山
准山爽口清甜,雲耳同百合炒得好入味,香口之餘又唔會太乾身,夠曬鑊氣,而且健康又有益👍🏻

店員有禮,食物製作用心,CP值高,非常出色既餐廳🤤好適合帶埋家人同朋友一齊去食!最難得既係,就算外賣電話響唔停,忙到爆炸都好,老闆依然保持禮貌,笑容!好餐廳一定要繼續支持!