2011-01-13 18 瀏覽
還記得最初夜探葵涌到最後晚上十一時許才找到落腳點, 我們仨嘅肚皮情定於此。 當日見到價目表的驚訝到現在還是歷歷在目......今天我倆決定再試一次, 先讀讀價目表價錢就有一定的調整, 可是依然吸引用心製作的師傅, 一點都沒有因為價錢收得便宜而馬虎, 抵讚!鮮肉窩貼 $12 4隻職員從保温箱拿出來, 可是入口先燙一燙咀, 然後有甜肉汁一擁而下。 肉餡分量之大包保吃完四件已胃納半飽, 幸好有人與我分甘同味南翔小籠包 $12/籠每粒的直徑有如五元硬幣, 新鮮熱辣出爐, 皮不太算薄但肉饀依然重手, 肉質的結實度比窩貼還差一點, 可惜今籠未見有湯汁擁現, 要多肉還是多汁, 老實說我比較prefer前者P.S. 聽到有食客要求素菜餃, 職員入單後, 厨師叫出來:「要素菜餃嗰位, 入面落唔落肉嫁?」各位看官, 如果下次叫素菜餃就要下單前問清問楚

今天我倆決定再試一次, 先讀讀價目表
價錢就有一定的調整, 可是依然吸引
鮮肉窩貼 $12 4隻
南翔小籠包 $12/籠

2011-01-07
$12 (宵夜)
  • 鮮肉窩貼