2021-06-20 30 瀏覽
閠蜜約我去尖沙咀食飯, 我哋來到韓國街,竟然唔係食韓國菜,而係食日本串燒呢間餐廳設計時尚簡潔, 我哋揀咗廚師發辦 Omakase($888/位)有12道菜1️⃣鱈魚乾: 香脆可口, 點上沙律醬更好味,食到停唔到口2️⃣黑醋雜菜沙律: 沙律菜好新鮮3️⃣免治雞肉棒: 爽口嘅雞肉棒沾上厚厚蛋汁,令雞肉和蛋黃嘅味道變得雙倍濃郁,越食越滋味4️⃣南非鮑魚串燒: 鮑魚大隻厚身, 食落軟身彈牙, 超正 食串燒當然要啤一啤,我哋叫咗兩杯啤酒飲,仲要大大杯都只係$110+10%, 抵呀5️⃣牛舌拖羅: 牛舌燒得好香, 完全唔會韌, 店員也提我哋最好上台後即食, 咁先食到牛舌嘅滑同爽, 仲配埋秘製醬汁(麻油+薑蓉)令牛味更濃,送酒一流6️⃣燒鰻魚+燒青椒仔: 燒鰻魚真係要好有心機,外層燒到脆脆地, 裡面仍保持住鰻魚嘅鮮味燒青椒仔: 燒完唔乾身, 咬落仍然保留水份, 爽脆多汁,又係超推介7️⃣蝦醬燒鹿兒島豚肉: 口感嫩滑, 肉汁豐富, 加上用蝦醬燒出嚟, 既香口, 一點都不覺膩8️⃣美國牛肋條: 肉味香濃面軟淋, 配上法國芥茉籽醬, 非常美味9️⃣紫菜米餅湯: 味道鮮甜, 燒米餅夠咬口, 飲完唔覺口渴🔟焦糖燒菠蘿拼十勝紅豆蕨餅: 呢個甜品賣

1️⃣鱈魚乾: 香脆可口, 點上沙律醬更好味,食到停唔到口

2️⃣黑醋雜菜沙律: 沙律菜好新鮮

4️⃣南非鮑魚串燒: 鮑魚大隻厚身, 食落軟身彈牙, 超正

🔟焦糖燒菠蘿拼十勝紅豆蕨餅: 呢個甜品賣相吸引, 菠蘿加上焦糖去燒, 非常清甜爆多汁,無得彈!蕨餅好煙韌,有口感, 配上十勝紅豆,真係最佳配搭

整體唔錯, 服務又好, 可以再 encore