2019-09-07 62 瀏覽
幾日前喺觀塘整完甲,就叫咗男朋友出觀塘一齊食飯。男朋友話喺openrice 見到有間新開嘅車仔麵—B哥車仔麵都幾多正評,咁就去試下。B哥車仔麵好多餸選擇,我哋企咗喺收銀到幾分鐘都未揀好,待應超好人咁俾張外賣紙我哋坐底慢慢揀。我要咗個三餸麵—蘿白,牛腩,甜齋,米粉。原本叫咗走辣,不過老闆好有心,另上一份自家辣醬俾我哋試下。個辣醬幾得意,唔係得個辣味,係先甜後辣,點牛腩都幾夾!蘿白係我每次食車仔麵必點嘅餸,B哥嘅蘿蔔冇喳夠甜,大推!甜齋都好味,呢度好細心,甜齋係分開上,口感有啲似油炸鬼,幾特別。男朋友叫咗細B套餐,有豬皮,豬紅,魚蛋,蘿蔔同生菜,好豐富。男朋友都讚啲餸好入味,又足料。整甲整左成兩個鐘好肚餓,所以我哋另外叫咗兩樣小食。兩樣都真心推介!首先係香茅雞翼,雞翼熱辣辣上枱,啲肉有淡淡香茅味,肉質又唔會乾,完全比得上泰國店嘅雞翼!另一樣小食係香炸蝦餅。食落覺得蝦餅應該係自家手打嘅,外面香脆入邊彈牙,加埋啲甜酸醬好惹味!飲品方面,我哋要咗公和豆漿同埋鹹檸七。公和嘅豆漿不嬲都好香濃豆味,呢到有得叫,當然要飲啦!另外值得一提嘅喺,呢度有免費Wi-Fi,超級貼心!B哥車仔麵食材新鮮而且服務周到

三餸麵
甜齋

自家辣醬

細B套餐

香茅雞翼

香炸蝦餅

公和豆漿&鹹檸七

另外值得一提嘅喺,呢度有免費Wi-Fi,超級貼心!

B哥車仔麵食材新鮮而且服務周到,係值得推介嘅良心食店!
三餸麵
甜齋