2018-09-21 225 瀏覽
曾經係昌華街住過一排,附近真係好多唔同食店,今日重遊舊地,又發現在一間新餐廳位於一個舊區,裝修同外在環境形成左好大既對比,容易吸引人注意一入門口係一個好整齊既酒吧小店裝修簡約,坐位寬敞,正中間就係廚房,任何位置都望到烹調過程牆身只有幾副掛畫,無其他過多既裝飾,不過掛畫色彩繽紛,美觀得黎感覺好舒服。睇得出店主應該好鍾意貓🐈,喵奴老婆睇得好開心《鹹蛋黃金雞翼》邪惡食物就是美味炸到香炸既雞亦,沾滿金沙,令人慾罷不能既小食雞亦外表香脆,內裡雞肉卻多汁鮮嫰,炸既時間控制得好好《秘製手打肉餅脆蛋漢堡 ,雙色薯條 ,沙律 》雙色薯條分別係普通粗薯條同地瓜薯條一咸一甜的配搭,頗具心思主角漢堡,好巨型漢堡扒肉味夠濃而且多汁,不過令人感到驚喜既係口感,未試過食牛扒有種咁彈牙既感覺,一問之下原來入面混合左蝦膠同墨魚膠,難怪做到咁突出既口感,一個字脆蛋都整得好好食,蛋白炸到脆脆,蛋黃卻做到流心,所有野夾埋一啖咬落去,蛋醬肉汁混合,很美好哦有心小店,值得支持

一入門口係一個好整齊既酒吧

《鹹蛋黃金雞翼》
邪惡食物就是美味
炸到香炸既雞亦,沾滿金沙,令人慾罷不能既小食

雞亦外表香脆,內裡雞肉卻多汁鮮嫰,炸既時間控制得好好

《秘製手打肉餅脆蛋漢堡 ,雙色薯條 ,沙律 》
雙色薯條分別係普通粗薯條同地瓜薯條
一咸一甜的配搭,頗具心思

主角漢堡,好巨型

有心小店,值得支持