今次係屬於朋友聚會。本身有人提議話請食放題,但係其實本人已經一星期內食左三餐放題,對放題果種過份既飽肚感好啲驚。我就建議不如黎一間真係逐件靚肉埋單既燒肉店食。跟住就黎左依一間啦。我地有兩個人所以就咁叫左一份步步高陞賀年套餐 。其他肉我都係依間餐廳食過,但係之前未食過「九節板」。我個韓迷朋友話依個係當地過年傳統食物,仲有個年糕湯都係。之前佢睇果啲韓國官廷劇成日都會見到既 所以就有興趣黎試一試 依一個就係韓國既九節板。佢既食法同我地食片皮鴨既型式差唔多。我自己覺得菜多得濟,但係我朋友就話比較清新 對於一陣有大量既肉類黎講,用依個黎隔一隔係幾好既依個係薄切韓牛。佢一共卑左我地大約四塊。第一次我地燒果陣唔小心燒得太熟。變相同普通牛肉差唔多。但係之後就有個侍應過左黎幫手燒,大約五成熟。結果入口即溶,相當好食!依個係岩岩我朋友提過既 年糕湯。入面有一粒粒既韓國年糕,加上啲湯其實好清甜。佢入面仲有三隻餃子。全部既味道都好鮮甜。入面主要有啲菜同豬肉咁。依個大家食得炑八應該一啲都唔陌生。佢係一塊超大既五花腩黎!但事前佢地會同你切左幾條線卑你容易啲切黎食。依一個係燒肉拼盤。鐘意食肉既我一見到就心心眼!!我

依一個係燒肉拼盤。鐘意食肉既我一見到就心心眼!!

我地另外叫左兩杯野飲。我果杯係青檸梳打。味道唔算太甜 好清新!

大家可以見到我地果度有無限任添既芝士,蛋漿 同埋新鮮青菜,果啲可以用黎包住啲肉黎食

細心既佢地,每個坐位下面都係一個盤,卑大家放一啲衣物之類
  • 薄切韓牛