2016-03-15 3878 瀏覽
因為聽聞見城日本料理長期都好多人, 所以我都有book位果然一去到門口都有人等緊, 一入座睇真係好full.不過入座時佢都無話限你時, 係人氣爆既餐廳黎講算係有誠意!一上座侍應就會俾menu你, lunch食既野都係離唔開壽司同行朋友叫左佢既壽司set, 可每款自選1件, 侍應見我地唔識都拎個中日翻譯menu俾我地點壽司而我就叫左個lunch box既松花don食首先上台既係茶碗蒸, 好滑, 食落有淡淡湯味, 好食! 唔會話只得滑而無味.之後就到我既lunch box don, 天婦羅炸得好好, 無多餘油, 而且粉唔厚又薄, 好有水準, 食多幾舊都唔會油膩.不過個人希望佢個蛋係熱上, 唔好放左入凍櫃再拎出黎, 因為失左個個感覺, 不過蛋都算結實, 唔會話死甜, 少少甜味, 不過我覺得一般, 可能因為雪凍左.至於佢既肉, 佢事前已經講左係五花肉, 同我地港式唔同, 唔好睇佢個色咁, 佢一樣係好淋身但味道唔會好濃, 淡淡的切合返日式風格我反而幾鍾意佢呢個肉.跟餐既吞拿魚好新鮮, 唔係暗紅放置左一段時間個d, 食完一舊再食返d醃菜清清油膩感覺不錯, 所以好快食哂3舊.朋友既壽司我都有食, 飯
因為聽聞見城日本料理長期都好多人, 所以我都有book位
果然一去到門口都有人等緊, 一入座睇真係好full.
不過入座時佢都無話限你時, 係人氣爆既餐廳黎講算係有誠意!
而我就叫左個lunch box既松花don食
朋友既壽司我都有食, 飯唔會整到死實但又唔會令你夾唔起, 加上佢呢件中腩瘦肥均勻, 令我諗起去日本旅行食既. 真係好好食.
Lunch價錢比較平, 一來佢人流多用料快所以都會新鮮, 200蚊左右一個set絕對值.