2018-05-18
同一班朋友第一次嚟食倫哥,一開始有飯前果送,好多種時令水果:木瓜,哈蜜瓜,梨,西瓜,火龍果,蕃茄同車厘茄店員係我哋食緊嘅時候幫手搞動雞煲,啲雞皮發出嘅滋滋聲真係令人無法抗拒呢個時候亦上咗花菇扣鮑魚,都係人頭計嘅花菇十分大隻,炆得好淋飽魚入味,肉質彈牙,同個汁好夾,仲有舊西蘭花添雞肉十分滑嫩,雖然我哋叫咗小辣,唔辣亦唔嗆喉,但雞肉都好惹味,香氣足醬汁正撈埋啲魷魚呀,牛柏葉啊,豬皮呀落去炒,兜多兩兜,索哂啲汁仲好食勁多火鍋配料,有倫嫂手打雙滑:蟹籽蝦滑墨魚滑,阿媽雲吞水餃、低鹽少油嘅炸響鈴,魚皮,芝士腸,午餐肉,蟹柳等等......丸類就有麻吉燒,潮洲魚蛋,龍蝦沙律包,貢丸,都係比較熱門,多人鐘意嘅款式本地手打牛肉牛頸脊好靚,啲雪花好均勻,自己賣都冇咁靚呀冰鎮住冇咁容易解哂凍,而且擺盤好豪華食到勁濃牛味嘅無與倫比牛頸脊每片薄切三秒即熟可以點返自己調嘅醬汁,生蒜蔥花豉油同埋呢個超給無敵大嘅海鮮盤,都係食到我哋流哂口水 冰鎮海鮮拼盤除咗有十分回本嘅蟹,貝類之外,仲有新鮮肥美嘅龍躉片,鮮魷同埋蠔,真係十分足料甜品係燕窩燉奶,雖然燕窩份量唔多,但係甜甜嘅燉奶一啲都唔膩,食落養顏,實在係好滿足
呢個時候亦上咗花菇扣鮑魚,都係人頭計嘅
花菇十分大隻,炆得好淋
飽魚入味,肉質彈牙,同個汁好夾,仲有舊西蘭花添
同埋呢個超給無敵大嘅海鮮盤,都係食到我哋流哂口水