2009-06-14
o係永豐街搵食,大部份都唔平,無意中發現,多人寫呢度既甜品,dinner都唔算好貴,就同姊姊黎試。因為第一次黎,樣樣都有興趣,所以揀野食,(睇Today Special黑板/睇餅櫃)行來行去,有食物售罄,又要再諗過。一男侍應,每次都以好nice笑容幫忙。$48-$68一個意粉,如喜歡可續樣,另加十零廿蚊,配湯、咖啡。菠菜忌廉湯for姊姊,我試左一啖,覺得太杰。細細杯Illy咖啡,炭味十足,不是我們口味。 Potato Wedges $38,好食到不得了!!即叫即炸的美國軟綿綿薯角,配著「秘製」出色的garlic (sour) cream,兩者o既配合,簡直天依無逢!白酒煮蜆扁意粉,初時幾口是偏淡,因為白酒味道是淡ma!不過食落又很是味兒。要讚是,蜆雖然肉細,但很新鮮!肉仍黏附住厚厚的殼,殼厚似乎係蚌類?總知一定唔係殼還殼,肉還肉既行貨啦!Neapolitan $48 ,茄汁扁意粉,茄味鮮,而且配料不馬虎,蜜糖火腿、雞絲都好細嫩,與平時食到的貨色好唔同,形容唔到。七層朱古力蛋糕售罄,餅櫃蛋糕淨下的,選擇不多,唯有揀Marble cheese cake。芝士好滑,欣賞佢用Oreo做餅底。仲
七層朱古力蛋糕售罄,餅櫃蛋糕淨下的,選擇不多,唯有揀Marble cheese cake。芝士好滑,欣賞佢用Oreo做餅底。仲有伴碟的芒果醬,點下cheese cake,好醒胃。
Raspberry warm chocolate cake $63,好正!!流出來的朱古力漿,有少少Raspberry味,無咁悶,又減少膩感。蛋糕身濕潤,match埋Haggen Dazs呍哩o拿雪糕,一人食一碟,都無問題!