2016-09-23 1181 瀏覽
今晚又黎到agnesb. LE PAIN GRILLE開餐,對上一次係去尖沙咀K11,今次黎到禮頓道,兩間感覺非常唔同. 尖沙咀鋪在商鋪入面,人流多要等位,但位於禮頓道呢間雖然是地鋪,但周邊環境清靜,如同身在外國的餐廳小店,非常舒適,寫意.今晚的多左餐牌多左張SET menu,包括沙律,主菜,甜品,餐飲,一次滿足曬全部要求,最後決定叫左兩個SET.沙律菜好新鮮,清脆爽甜,還有紅莓乾,我好中意咁嘅配搭^^跟住就上主菜,我地叫左鵝肝牛扒和海鮮意粉,最出色的是鵝肝,一向不喜歡肥膩野嘅我,都忍唔住口啊.外表煎得香脆,裡面軟滑,最重要就是一D都唔騷,應該是食物新鮮才有呢種口感,值得再試.牛扒的汁太濃,過於深色,廚師煎的功夫還是不錯的,改良一下個汁就完美了. 海鮮意粉的帶子和龍蝦很有鮮味,份量多少少就好啦(可能本人大吃啦).甜品和餐飲款式很多選擇,總體黎講很滿意,亦有驚喜.
沙律菜好新鮮,清脆爽甜,還有紅莓乾,我好中意咁嘅配搭^^
甜品和餐飲款式很多選擇,總體黎講很滿意,亦有驚喜.
2016-09-19