2022-02-01
今次來到灣仔的一家外賣壽司店「寿司造」裝修以白色為主調。唔好睇佢裝修咁簡潔,原來主理的師傅已經有20多年豐富的經驗,刺身在日本嘢魚市場空運到港,超級有誠意!今次一場嚟到灣仔,試完之後感覺都冇令我失望!🍀松葉蟹肉蟹膏卷$88👍相信唔少人都鍾意食蟹,蟹肉如絲又新鮮;蟹膏飽滿流油,厚膩豐腴!上面仲有蟹子點綴,用料好足!推介!🍀炙燒明太子鰈魚鰭邊壽司$58👍👍店員熱心推薦這一款給有選擇困難症的我!英雄所見略同!原本我都好鍾意食呢一款壽司🍣呢度既壽司有返咁上下質素bo!鰈魚鰭邊壽司半生熟,表面微焦,賣相油亮油亮,油花冒出,油脂香氣好夠。魚肉鮮甜味美,好推介!🍀雜錦壽司12件入$68店員介紹說這個雜錦壽司絕對是性價比之選!的確係!選擇夠多,樣樣都可以試下!岩曬我呢d貪心的小狗!今次選擇的六款壽司有:魷魚、三文魚、帆立貝、吞拿魚碎、蝦、鰻魚。6樣都唔錯,保證全部新鮮,最鍾意帆立貝,鮮甜!三文魚壽司都肉質緊實!魷魚壽司最令我感到驚喜!原本我不太喜歡,但係呢個魷魚壽司真係吃得出魷魚鮮香,好似係你口腔到彈下彈下咁!正 🍀四色小卷$28 四色小卷 $68叫咗兩款四色小卷!份量夠多,派對之選,一次食都唔同嘅選
今次一場嚟到灣仔,試完之後感覺都冇令我失望!
🍀松葉蟹肉蟹膏卷$88👍
🍀炙燒明太子鰈魚鰭邊壽司$58👍👍
店員熱心推薦這一款給有選擇困難症的我!
🍀雜錦壽司12件入$68
🍀四色小卷$28 四色小卷 $68
叫咗兩款四色小卷!份量夠多,派對之選,一次食都唔同嘅選擇!你鍾意卷物入邊嘅配搭都好有心思,例如飯素會配埋粒粒吞拿魚;鰻魚配牛油果🥑,好看而且味道和諧協調。
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
除咗以上款式,灣仔店仲有限定
🍣三款鮮魚熟成壽司🍣
藍鰭吞拿魚、島池魚同鰤魚!由日本豐洲市場直送架!經過熟成處理之後,會更加有魚香,滑捋捋!
而灣仔分店仲有🍣三款新創作卷物🍣
分別係日本松葉蟹肉蟹膏卷、昆布北海卷及柚子漁師三味卷!集美味、創意及打卡於一身!