2018-02-01 80 瀏覽
去左黃埔探個朋友, 之後佢帶我食呢間日本餐廳,係黃埔新天地,我覺得都吾錯,叫翔太壽司。一入到去就覺得很有日本嘅感覺,裝修以木為主,環境整潔乾淨,點了幾款壽司,佢好似omakase咁,係你面前逐件整 ,你食完先再上另一件, 幾唔錯!我都係嗌我最愛嘅,有吞拿魚腩,帆立貝,海膽,鰻魚等,超正,全部都好新鮮,又肥美,yummy,另外仲點了毛蟹壽司,都幾好食,好鮮甜嘅蟹肉,份量都幾多架。就算我平時覺得一般嘅深海池魚,佢呢度整得都特別好食,魚味同口感都好新鮮,我覺得佢用料真係好好,一分錢一分貨。本以為會好貴,話晒有個日本師傅係你面前整,但我呢餐都係食左320度,又食夠飽同舒舒服服嘅,吾錯吾錯。