2015-01-20 1382 瀏覽
上次八月幫人哋慶祝生日嘅時候嚟幫襯, 應該係開張了未夠一年,啲食物好印象深刻,仲好食過外國嘅炸魚薯條,啲魚好新鮮,而且店員也耐心介紹我們每種魚唔同的特色,好特別。今次應該已經開業過咗一年啦,加上地鐵堅尼地城站通車,交通十分方便,順路過來便帶埋一直好鍾意食炸魚薯條嘅哥哥嚟食。唔知佢依家個水準有冇keep到呢?環境依舊舒適,靠海邊嘅食店都帶有些歐陸風情,可惜今次看不到醉人的日落,因為遇上煙霞。依家夜晚有個二人套餐,有雞湯有前菜蟹肉丸沙律,炸魚薯條同埋半隻雞,仲有甜品甘筍蛋糕同埋兩杯野飲。飲品升級玫瑰紅酒,查與升級monk fishling,另有炸魷魚、煎sea-bream同朱古力軟心蛋糕。哥哥第一次來食,一路食一路讚,我問佢邊樣最好食,話樣樣都好食,下次一定要再來食過。我十分贊成因為今次睇唔到日落之餘,仲食唔到上次好好食嘅檸檬蛋糕,希望下次你實會有番啦!

2015-01-18