2024-03-17
星期六晚上七點左右同女朋友入座,目測當時店內六、七成滿左右,有兩、三張卡位無人。本身諗住坐卡位,但比店員有計劃地安排兩人位,同其他人搭枱,都理解既,但只能說體驗唔良好。去到食飯尾聲最後一張卡位先有人坐。我叫左吉列豬扒咖喱飯(甘口)+煎餃子+士多啤梨乳酸(+$5)女友叫左鹽燒鯖魚海蜆湯烏冬(黑松露薯蓉忌廉湯)+牛肉薯餅+熱無糖綠茶兩個餐隨野飲另外仲有一個包住雪糕既小泡芙(無影到),呢個可能係全餐飯最好食既唯一一樣野。所有野出餐都好快。我個咖哩飯,豬扒係好大塊,大到食唔哂,聞落去有陣油益味;個咖哩汁勁淡,好稀,一啲甜同辣既味都無。煎餃子,不過不失。士多啤梨乳酸,勁甜,單純係一杯用糖漿沖出黎既飲品,無士多啤梨味同乳酸味。女友個烏冬,佢話個湯好似用粉沖出黎,唔識形容,我試過都覺得似。鯖魚,普通,未至於難食既。牛肉薯餅,好鬆散,一夾就爛爛地咁,完全唔覺有牛肉,只有薯仔。綠茶,正常。食完店員都好快收野(呢個唔係批評黎,只係事實描述),亦無急住趕我地走既意思。最後成餐飯食完感覺食左一堆無味既野落肚。埋單總數$187,都唔會有下次了,佢只係一間用「裝修」同「日式食物」包裝既普通餐廳。
所有野出餐都好快。
煎餃子,不過不失。
鯖魚,普通,未至於難食既。
綠茶,正常。
最後成餐飯食完感覺食左一堆無味既野落肚。