2014-09-03 3577 瀏覽
預計到多人所以11點30分已經去到門口等12點開門,去到已經見到幾十人等緊,我地未入去前已經FULL 哂,拎張籌叫我地1點鍾番去,因為同行朋友好想食所以照等。我地12點50分番到去,等多5分鍾左右真係到我地。入到去見到侍應講國語為主,有部份真係台灣人,當然亦有香港人。呢個模式令成間餐廳個台灣感覺強好多。我地坐近窗口,望到半開放廚房,有部泡冰機不斷泡冰,都幾嘈,講野都要大聲D先聽到。野飲要O左冰鮮果茶 – 都幾大杯,有個LIPTON茶包,有蘋果,橙,梅唔同生果,所以口感好豐富。其實個味似橙汁加茶,個味唔錯,但如果無O甘甜會更好。 食物牛角包 – 包O左煙肉,千島醬,煙肉,栗米同菜。個牛角包食落唔會好油同夠脆,食落好清新,千島醬又唔會太濃,所以野都好夾。咖哩牛腩 - 咖哩唔太辣,但有濃郁咖哩香味,用黎點配碟個法包好夾,令人想食完再食。牛腩夠入味同淋,但得4舊,太少。總匯三文治 – 即係公司三文治,亮點係包埋香草雞扒,夠厚同煎得香同JUICY,有蕃茄同菜,雖然有肉,但一齊食都有種健康感覺。另外,大部份菜式都有沙律伴碟,唔怕食得太肥膩,其實食物質素唔錯,價錢合理,但真係要預定排好耐。
冰鮮果茶
咖哩牛腩
總匯三文治
牛角包
我地12點50分番到去,等多5分鍾左右真係到我地。

野飲要O左

食物