2022-07-01 156 瀏覽
聽聞呢間餐廳係老字號,於是我就約咗朋友一起請到餐廳吃飯。一入去到個環境感覺好親切有啲似日本嘅居酒屋,有古色古香嘅感覺,環境舒服,令人輕鬆。我哋嗌咗一個鮟鱇魚乾,有啲似食咗個鹹蛋黃嘅感覺。個配汁酸酸甜甜,加上青瓜嘅配搭,感覺令人開胃。另外我哋嗌咗一個雜錦魚生拼盤,包括三文魚、油甘魚、馬糞海膽等嘅魚生,食材鮮甜可口、厚度適中、新鮮。尤其海膽肥美鮮甜,值得推介。我哋亦都嗌咗一個黑椒汁燒帆立貝,黑椒汁味道濃郁可口,帆立貝本身質感嫩滑、口感豐富。另外雪菜炒飯偏鹹卻可口,帶出炒飯的「鑊氣」。我個人認為值得重點推介嘅係呢個雞泡魚乾,佢比一般坊間食到嘅雞泡魚乾更加濃郁入味,質感亦比一般嘅軟綿,非常容易入口。總括而言今次用餐嘅體驗良好,有著去到日本老字號用餐嘅感覺。餐牌選擇多元,味道不錯。