2018-06-01 956 瀏覽
朋友話之前同同事食過呢間餐廳,食飯傾計都唔錯,所以約咗呢晚喺度食。去到門口見到佈置好田園,係啱晒文青打卡嘅餐廳。餐廳內裡擺設都好有田園 feel。睇完餐牌就決定要個 Secret Garden Dinner Set,樣樣都有啲,唔駛諗。餐湯係蕃茄雜菜湯,飲落微酸,好開胃。餐包係法包面再塗上蒜蓉牛肉烤烘,送湯剛剛好。小食揀咗水牛城雞翼,雞翼外皮炸得香脆,配埋辣辣哋嘅醬汁,好惹味。德國鹹豬手配三色汁份量十足,正當我同朋友諗緊點切嘅時間,店員問要唔要幫手切開佢,我哋緊係話要啦! 豬手唔會好肥,肉係少咸,豬皮好脆,最特別係有幾款醬(芥辣蜜糖,黑椒,醋)可以點,不但令豬手無咁乾身,仲調出唔同口味,底下就墊咗啲蔬菜,中和返肉膩感,唔錯! 海鮮南瓜意大利飯有好多海鮮,有青口、魷魚、蜆同蝦等,意大利飯就用咗南瓜汁去煮,清清哋,幾好。是日甜品係士多啤梨奶凍,奶都香濃,甜品係少甜,做飯後甜品就最啱。餐飲係凍檸茶同凍檸水,都幾大杯,食完飯再邊飲邊傾計,唔覺唔覺就 hea 咗幾個鐘啦!

餐廳內裡擺設都好有田園 feel。

餐湯係蕃茄雜菜湯,飲落微酸,好開胃。
餐湯

餐包係法包面再塗上蒜蓉牛肉烤烘,送湯剛剛好。
餐包

水牛城雞翼