2020-11-19
今日喺新都會廣場同朋友睇完戲未諗到食咩,周圍行下見到有間餐廳叫「Boring?!」。我同朋友比個名吸引左就決定試下。鋪踏入餐廳,就比牆上嘅一片綠吸引住。好有田園feel,好似去左野餐咁,感覺好relax。晚市精選組合套餐點左「黑松露軟殼蟹意大利飯」同埋「伊比利豬肩前排配黑松露野菌汁」。跟餐送一份小食。小食嗌左「4隻芝士焗蠔」。「黑松露軟殼蟹意大利飯」面撒上乾芝士片,食落好「芝」味😋。意大利飯好香黑松露味而且煙韌有咬口。意大利飯面上亦有苗(Sprouts ),清新解膩。軟殼蟹好脆,重食到海水味,保留到水份,好juicy!「伊比利豬肩前排配黑松露野菌汁」印象中好似冇食過豬肩。豬肩好肥美,脂香四嗌夠juicy而且腍身易咬。外面煎得微脆,入面有少少脂肪,食落個味好似乳豬。旁邊嘅配菜都唔輸蝕架。翠玉瓜甜,一咬就滴曬d汁出黎!雖然切得好厚但厚得黎唔硬,重好脆口。「芝士焗蠔」小食D蠔比芝士蓋住,好似禾稈冚珍珠咁,就咁睇睇唔到蠔,要先揭起d芝士先睇到,令d蠔顯得特別珍貴🥰。蠔鮮甜唔鯹,配合酸酸地嘅芝士,連我呢個唔太好食蠔嘅都讚好!👍🏻
晚市精選組合套餐點左
「伊比利豬肩前排配黑松露野菌汁」
「芝士焗蠔」小食