2019-07-08 359 瀏覽
好耐之前係元朗做野周不時食佢既雞粥, 老字號係元朗人人都識, 前2年開到出黎旺角, 今晚又掛住佢既雞粥所以拉埋朋友黎食同元朗一樣咁好生意, 成9點幾都仲坐滿人, 不過食客們都係快食快走, 所以如果你人少少黎食既話都唔洗點等位。七喜龍眼冰 泰式青檸冰依排又熱又焗一坐低就嗌番兩杯野飲, 透心涼呀貴妃雞粥雞味完全融入粥入面, 真係好香粥既濃稠度剛剛好, 食落唔會好似陣風咁~雞件幾大舊, 連埋皮食個種咸香真係滋味好多, 怕肥都忍唔住要連皮食油鹽水泥鯭依個係朋友點既, 雖然佢話menu上面樣樣都想食, 但最尾都揀左依個餸, 因為佢話出面唔係好多地方有得食~ 我自己就淨係食過油鹽水貝殼類既餸, 泥猛又真係未試過喎。原來條魚仔細細, 比例上又幾多肉wo, 而且又無腥味, 仲有少少香煎過既味添, 用油鹽水煮完又唔會攪到條魚散哂, 唔錯喎欖菜肉鬆乾扁四季豆依道菜係我去小菜館多數會叫既野食, 依度亦炒得好香, 肉鬆惹味, 我好中意食辣如果可以加多d辣椒絲就仲正! 撈飯一流呀鮮蝦腸粉因為見到好多客叫腸粉, 見幾靚又忍唔住叫碟食下😂好彩有叫, 個皮有別於平時酒樓食個d, 佢唔係屬於好薄既皮而係有少少煙韌有咬口

七喜龍眼冰
泰式青檸冰
依排又熱又焗一坐低就嗌番兩杯野飲, 透心涼呀

貴妃雞粥
雞味完全融入粥入面, 真係好香
粥既濃稠度剛剛好, 食落唔會好似陣風咁~

鮮蝦腸粉
因為見到好多客叫腸粉, 見幾靚又忍唔住叫碟食下😂好彩有叫, 個皮有別於平時酒樓食個d, 佢唔係屬於好薄既皮而係有少少煙韌有咬口個種, 而且帶住好香既米漿味, 入面包住兩隻大蝦, 點埋佢個甜豉油, 26蚊值得比!
鮮蝦腸粉

好彩佢而家開左出黎旺角, 可以比我食番依種平民美食既味道
2019-07-05