2019-11-29
昨晚九點半左右約了朋友第一次上去,印象幾乎係由頭衰到落尾。1)自己揀位嘅權力係無嘅: 我想坐窗口位時。。。 (先生吾好意思,坐位係安排好,嗰張枱有客訂咗)都last order啦,邊會有人吖2)坐低無耐,遠見到count有人同收銀嘈,嘈咗2分鐘,事因係吾齊人吾入得。都已經九點半,我都吾明點解吾齊人吾比人入。3)羅宋湯係咪用洗肉嘅水,睇你有無功力去飲得出了,我吾講。4)最谷氣係塊$16x嘅肉眼扒7成熟,薄過條紅顏命,跟本就係茶記貨,味道吾濃,如果攞花園餐廳午餐嗰塊$80嘅肉眼扒同比佢,呢塊最多值$50仲要吾使指意比小費。除以上之外,都有啲加分位嘅,好似樓下派位嗰位亞姐咁,(昨晚)服務態度係有水準嘅,笑容,禮貌,耐心解釋樣樣有,係抵讚。最後我會同朋友講,如果閣下想尋找兒時嘅回億或環境而不注重食物質素嘅話我覺得無妨。不幸地你又很注重食物質素嘅話,咁會把你兒時的回億殘忍地幻滅。
3)羅宋湯係咪用洗肉嘅水,睇你有無功力去飲得出了,我吾講。