2013-12-05 468 瀏覽
這間位於深水埗的甜品店, 第一次去幫襯只因店內的裝修望上去很雅致, 店內主要是用白色為主, 予人感覺很整潔, 而且他們主力 sell 3.6 牛奶製成, 我深信甜品一定又香又滑了, 試過一次之後, 最近又再重臨光顧了當日見店內只有數個客, 但服務員似乎也賴賴閒, 不甚願意招呼客人, 我們叫了好幾次才有人來落 order, 我喜歡蛋, 所以 order了椰王燉3.6牛奶蛋白, 甜品來到見個樣已經唔想食, 蛋又唔完整, 又出水, 又黃, 食入口, 啲蛋好鞋口, 食左一口已經唔想食 傾城之戀, 即是由雪榚, 香蕉及布丁組成的, 外形也算可以, 但入口後, 發覺那布丁一啲都唔滑, 好鞋, 仲要無味潻 最後比較正常的是香蕉船, 但只是正常, 雪糕也不是滑的 回望以前來食的甜品, 外形及味道也不錯, 但現在已完全變了, 變得更加差, 見佢啲客現在咁少, 都可以想像佢地嘅受歡迎程度了, 在今時今日咁大競爭下, 點可以再生存呢?  最起麻, 我再也不會光顧了!

椰王燉3.6牛奶蛋白
傾城之戀
最後比較正常的是香蕉船, 但只是正常, 雪糕也不是滑的
香蕉船
2013-11-19