2020-06-29 821 瀏覽
平時我夜晚上完lecture通常都會係水街、德輔道西、同皇后大道西搵野食,今日都唔例外。正當沿住條水街斜路慢慢行落去果陣,突然發現左呢間唔係咁顯眼既小店。行埋去睇下餐牌,見到口味都幾岩,就入左去試下。汁燒牛舌飯($58)牛舌飯係個超級大驚喜!廚師盡顯功架,每舊牛舌都燒得恰到好處。牛舌仲要勁大舊勁厚切,我特登影左幅特寫分享俾大家睇-我暫時未食過更好既牛舌飯,更加估唔到會係呢間小店品嚐到!蒜香煙三文魚意粉($58)意粉方面選用左扁意粉,口感同粗幼都調節得好好,做到每啖食落去都好滿足。呢碟意粉用左橄欖油去煮,加上三文魚既魚油,勁滑勁香口!蘋果紅茶(學生免費贈送)如果出示學生證,佢會送一杯蘋果紅茶,茶味好香濃,又唔會太甜,贈品泥講都幾好飲。值得一提既係,呢度由收銀員到侍應都係年青一族,每個都好有禮貌同好俾心機咁去serve人,好有親切感,服務方面一流;另一樣要讚既係呢度張梳化又大又舒服,好好坐。總括而言,我覺得呢間小店非常驚喜,值得各位多多支持!

汁燒牛舌飯($58)
汁燒牛舌飯

蒜香煙三文魚意粉($58)
蒜香煙三文魚意粉

蘋果紅茶(學生免費贈送)
蘋果紅茶

值得一提既係,呢度由收銀員侍應都係年青一族,每個都好有禮貌同好俾心機咁去serve人,好有親切感,服務方面一流;另一樣要讚既係呢度張梳化又大又舒服,好好坐。

總括而言,我覺得呢間小店非常驚喜,值得各位多多支持!
2020-06-09
汁燒牛舌飯