2023-06-13 1222 瀏覽
本身媽媽很喜愛鼎太豐飲茶,我都覺得食物同服務很不錯,但今日13號光臨尖沙咀分店,以前外賣可分開叫,不用堂食然後落單,食唔曬再用外賣盒打包,今日當我去櫃檯想叫外賣時,職員居然同我講,師傅唔夠人,唔做包點外賣,只能堂食點,話包點類只能堂食自己落單,然後叫人俾外賣盒,我聽完完全覺得好離譜!堂食師傅一樣都係要做,外賣師傅亦都一樣要做,唯一分別就係外賣沒有服務費,同埋可能有折,經歷今日,唔會再惠顧,真系唔係得你一間飲食舖頭唔夠人,人地出面大把舖頭都唔夠人,你話需時較邊個都能理解,叫我堂食點外賣,咁如果真系唔係度堂食客人,黎佐叫外賣,係咪叫個客人入黎堂食佐先,再落單,超級離譜的藉口同處理方式,以後不會再惠顧!
2023-06-13