2023-02-26
雖然同心望落懷舊味十足,更稱不上打卡餐廳,但係佢嘅正宗泰味令我食足20年❤️🍴豬頸肉炒捲心粉$78 🌟🌟🌟捲心粉呢個菜式我都係第一次聽,望落仲以為係切開一半嘅蛋炒腸粉!實際口感煙韌,更近似彈牙版嘅河粉。鑊氣重,配料香,可惜偏油膩,亦冇芽菜或者青檸等清爽配料,越食越濟。🍴鴨肉湯河粉$58 🌟🌟🌟🌟泰式鴨肉河粉係香港比較少見,好食嘅更少之又少。不過同心嘅鴨肉河粉可以話數一數二!淨係食個河粉就食到濃濃鴨肉味,河粉質地偏厚身偏韌,即使浸咗一陣都唔會發漲。湯頭清潤香甜,鴨肉濃郁鬆軟,稱唔上嫩滑,但老肉有老肉嘅濃香。**河粉轉金邊粉會更好食啊啊啊啊 ! ** 🍴酸辣椰奶雞湯$78 🌟🌟🌟椰奶十分香厚濃郁,十分適合我呢種奶製品喜好者!但係酸辣二字,佢只佔酸,幾乎一啲辣味都冇。即使雞湯開胃又醒神,香茅味十足,但係湯名同實際不符都要扣佢分啊!NOT SPICY!
🍴豬頸肉炒捲心粉
$78 🌟🌟🌟