呢間Fresh Fresh Bakery既曲奇🍪係我中學果時已經開始食🙈,而家烘焙店發展到出左好多不同款式既麵包🍞,作為包控既我終於忍唔住出手❤️12月底就到聖誕節🎅,麵包店都出左好多款聖誕曲奇🍪,冬甩🍩,棉花糖,爆谷🍿等等,真係充滿濃濃節日氣氛🎄❄️聖誕產品❄️- 聖誕冬甩🍩 $12@1 / $50@5多達12款口味選擇😗,冬甩口感煙韌濕潤,表面有不同顏色朱古力🍫及食用裝飾點綴,好有儀式感🥳- 聖誕棉花糖❤️ $28可愛聖誕外型包裝棉花糖,送比小朋友的話,一定會好開心☺️- 麻薯曲奇🍪 $58一盒麻薯曲奇內有4款口味😈,朱古力🍫、芝士🧀、紅莓、抹茶🍵,✨建議大家加熱後食,拉絲效果即時🆙,微暖濕潤曲奇配上軟燸拉絲麻薯🤌,口感很豐富☺️- 開心果麻薯QQ☺️ $18麻薯QQ質地煙韌有嚼勁,表面有大量開心果碎😎增加口感,如果開心果味道可以再突出啲,風味會更佳😝- 肉鬆怪獸波😈 $15麵包表面鋪滿大量微甜肉鬆紫菜😝,內裹放滿芝士粒🧀及拉絲軟糯麻薯,充滿鹹甜風味配搭的麵包,很有層次的組合👍🏻- 雜錦曲奇禮盒🍪 $128禮盒內有9款不同味道曲奇🍪,可以一次過試曬不同口味,私心最鐘意食朱古力味曲奇🍫,可可香味濃

❄️聖誕產品❄️
- 聖誕冬甩🍩 $12@1 / $50@5

- 聖誕棉花糖❤️ $28
可愛聖誕外型包裝棉花糖,送比小朋友的話,一定會好開心☺️

- 麻薯曲奇🍪 $58

- 開心果麻薯QQ☺️ $18

- 肉鬆怪獸波😈 $15

- 雜錦曲奇禮盒🍪 $128
禮盒內有9款不同味道曲奇🍪,可以一次過試曬不同口味,私心最鐘意食朱古力味曲奇🍫,可可香味濃郁,果然係我由細食到大既味道,回憶即時返曬黎🤣🤣🙈

- 芝士拉絲麵包🧀🍞 $25
每袋有5個麵包,包體鬆軟😉,內餡放滿鹹香芝士粒粒🧀,表面更有芝士粉點綴,✨建議大家加熱後食,芝士流心效果更突出🥰

- 楊枝甘露雪媚娘🥭 $20
煙韌雪媚娘外皮包滿甜甜忌廉及微酸開胃芒果🥭柚子,口感不錯😗

- 藍莓芝士雪媚娘🫐 $20
煙韌雪媚娘外皮包滿綿密芝士蛋糕🍰及酸甜藍莓醬🫐,味道清新😎

- 朱古力麻薯布丁蛋糕🍫🍰 $48
濃郁朱古力🍫蛋糕配上絲滑朱古力忌廉及煙韌麻薯🤤,甜度剛好,飽腹感很強的一款甜品🤣

📍Fresh Fresh Bakery – 荃灣
荃灣青山公路 - 荃灣段300-350號荃錦中心2樓186-187號舖
@freshfresh_3dcake

另有分店:灣仔 / 屯門 / 天水圍 / 葵涌 / 青衣