2018-09-30 293 瀏覽
屯門嘅小巴黎係我由細食到大嘅餐廳,以前佢得一間喺屯門市廣場,而家已經搬咗,分別有兩間,一間係喺華都商場嘅地下,另外一間就係新墟。佢呢度嘅最受歡迎菜式一定係香茅豬扒同埋香茅雞翼,佢呢度嘅味道只有呢度先至食到,喺其他地方都食唔番呢個味道嘅,而且佢嘅豬扒係非常非常之軟熟,好容易咬開!另外我哋仲叫咗沙嗲串燒,揀咗雞肉同埋牛肉,沙嗲味非常之濃郁,不過雞皮比較多!然後我哋仲叫左兩款主食,一個就係沙嗲牛肉飯,另一個就係越式炒粉絲!沙嗲牛肉飯都係非常受歡迎嘅菜式,每次嚟到我哋一定會叫嘅,我哋第一次試越式炒粉絲,佢都有好多配料,份量亦都好大碟,非常抵食!如果喺午市黎嘅話,佢仲有午市套餐,一個粉麵飯,仲可以加配佢嘅特色越南飲品,仲抵呀!

香茅豬扒
香茅雞翼