2021-11-22
我一直認為「大快活」啲食物質素唔太理想,所以對佢冇咩興趣,直至最近朋友話“八達通”內有coupon 優惠,不防一試,於是“冒險”去試下 😅。早餐~估唔到食物烹調有進步,雞肉嫩滑、魚柳炸得頗鬆脆,都算唔錯 😀,但咖啡就麻麻喇,冇咩咖啡味!不過以優惠價每款$32嚟講,真係好抵喇!👍🏻😏還有其他coupon (17:00-18:00打邊爐減$10,即$48),以烚下烚下嚟講真係好平,於是傍晚又去試下 😉。原來晚上有送餐服務,當職員將食物送到時,嚇了我一跳,因真係好多料,份量十足😲!👆🏻湯底足料味道👍🏻😃👆🏻真出奇,豬肉居然比牛肉滑啲 🤔,其餘配料豐富,菜又頗多,食得飽飽!😁👆🏻“二人套餐”~優惠價$87,腊腸雞煲仔飯啲餸夠多,兼且“京都肉排”炒得👍🏻,加埋燉湯 😃平心而論,覺得「大快活」進步咗,冇咗之前嘅“求求其其”,食物質素正常番之餘,份量亦大大提高咗!😘
👆🏻湯底足料味道👍🏻😃