2018-06-24
之前同老友係蘭桂坊Steak Bar食過超人氣嘅東京吉列牛扒, 回味無窮, 今日趁大家都6點前收到工, 打算去Steak Bar再嚐呢款咁正嘅吉列牛。😋我地6點左右已經到餐廳, 不過餐廳已經變左做Burger Bar, 店員表示Steak Bar會搬去登龍街, 蘭桂坊店就會賣由美國冰鮮牛肉每日新鮮製嘅漢堡包, 既然一場黎到, 我地決定都嚐一嚐, 睇下係咪都係咁好食。😁Menu設計簡單, 只有一張, 全部都是漢堡同埋其他配漢堡嘅食物, 漢堡一共有9款, 老友揀左經典漢堡, 而我就揀左有大燒烤蘑菇呢款大蘑菇扒漢堡, 我地另外加左兩份小食, 仲有食漢堡必配嘅可樂。😙大蘑菇扒漢堡 $128我點呢款漢堡好有驚喜, 麵包好鬆軟, 面層微微烤香, 美國冰鮮牛肉新鮮製嘅漢堡非常juicy而且肉味香濃, 中間除左有番茄, 車打芝士等常見配料之外, 仲有炒洋蔥同餐廳特製嘅醬汁, 加埋我好鍾意食嘅燒烤蘑菇, 味道層次相當豐富。😋經典漢堡 $88老友揀呢款經典漢堡佢都讚好味, 只係比我個漢堡少左塊大蘑菇, 同埋佢揀選左另一款帶有微辣嘅醬汁。炸薯條(紫菜) $22食漢堡配薯條是常識吧! 呢份炸薯條份量好多, 薯
大蘑菇扒漢堡 $128
我點呢款漢堡好有驚喜, 麵包好鬆軟, 面層微微烤香,
經典漢堡 $88
炸薯條(紫菜) $22
食漢堡配薯條是常識吧! 呢份炸薯條份量好多, 薯條好粗身薯肉飽滿, 外層香脆, 紫菜味好濃, 非常惹味。😋
洋蔥圈 $55
老友好鍾意食洋蔥圈, 佢點呢份洋蔥圈每件都超大, 外脆內嫩, 洋蔥帶有微微甜香, 份量超多, 兩個人share都超滿足。😍
由於漢堡同小食份量都好多, 加埋可樂, 呢餐食得超級飽要捧住個肚走。😆
餐牌