2022-10-17 52 瀏覽
有冇試過一樣野, 人地覺得唔好食, 你卻覺得好好食?呢間就係咁喇。葵涌廣場兜咗一圈, 想用有限的胃揀最值得試既嘢食。最終選定食呢間。有甜食鹹食之分。甜既不外乎雪糕,目測顧客多數揀甜。需要按鐘仔,先會有人出黎招呼。不過店員態度都唔錯。買完飛等5分鐘左右已經有得食。仲會有手套供應。我點的是綠茶漢堡($38),包身係用光面既漢堡包,估計用機/烤盤壓扁。包夾扁後口感仍有點脆,夾住綠茶雪糕餡, 底部有花生同Oreo碎。煉奶唔係好見到, 但係食到煉奶味。唔算好甜, feel到綠茶雪糕用既不是貴價料,而且溶化速度幾快。原來真係需要戴手套食,流到一手都係,狀甚狼狽。碳水+糖+肪脂既邪惡組合,一般都唔會難食。而且半溶狀態既雪糕滲入包的空隙之中,伴隨煉奶既香甜,微微脆脆的微粒。我覺得係眼前一亮。一個人食份量稍多,最好兩個人Share。$38呢個份量,性價比頗高。然而,旁邊兩位女士點了薄荷朱古力,食落面有難色,批評話好似夾硬擺埋幾樣野一齊,好唔match云云。只能說一句:甲之蜜糖 乙之砒霜。(又或者薄荷朱古力口味真的不好吃?小妹唔好朱古力, 不予置評)
有冇試過一樣野, 人地覺得唔好食, 你卻覺得好好食?
呢間就係咁喇。
葵涌廣場兜咗一圈, 想用有限的胃揀最值得試既嘢食。
最終選定食呢間。

有甜食鹹食之分。甜既不外乎雪糕,目測顧客多數揀甜。
需要按鐘仔,先會有人出黎招呼。不過店員態度都唔錯。
買完飛等5分鐘左右已經有得食。仲會有手套供應。

綠茶漢堡

原來真係需要戴手套食,流到一手都係,狀甚狼狽。

碳水+糖+肪脂既邪惡組合,一般都唔會難食。

我覺得係眼前一亮。
一個人食份量稍多,最好兩個人Share。
$38呢個份量,性價比頗高。

然而,旁邊兩位女士點了薄荷朱古力,
食落面有難色,
批評話好似夾硬擺埋幾樣野一齊,好唔match云云。

只能說一句:甲之蜜糖 乙之砒霜。

2022-10-15
2 分鐘 (堂食)
綠茶漢堡