2022-07-12
第一次食,喺店外見到有塊好大嘅餐牌棟咗喺度,好詳盡。因為照計啲餐廳擺得咁詳盡嘅餐牌喺門口,都實同店內塊餐牌一模一樣㗎啦,於是我就下意識認為呢塊餐牌就係佢哋塊餐牌嘅放大版。而我揀都要啲時間,要揀幾個麵,咁所以我企喺店外睇住果塊餐牌揀,店舖細細間費事喺入面揀阻住入面。佢啲名都長長哋,我大概記住咗啲麵喺餐牌上面嘅咩位置。入到去落order啦,睇住店內個餐牌,一打開,點知估唔到原來店外同店內兩個餐牌啲排版完全唔一樣。而可能係因為我先喺店外塊餐牌揀咗一陣,先再睇店內塊餐牌,導致我更加覺得店內塊餐牌啲字好多加有啲混亂,而佢又無圖,當刻我覺得個人有啲混亂,我唔知自己睇緊咩。或者我一開始唔睇店外塊餐牌唔會覺得店內塊餐牌混亂啦唔知。咁我諗自己要叫果啲麵嘅名稱都可能同另外2、3個我唔叫嘅麵嘅名稱類同嘅,如果類同咁照計都應該會放埋一齊啦。點知係楚河漢界咁分開放嘅。真係俾塊餐牌搞到好亂,我就order錯咗一兩次,就拿拿臨say sorry。呢位男店員就覺得唔耐煩,有啲俾氣我受咁。我就覺得愕然加委屈同嬲嬲哋,真心覺得塊餐牌咁樣排版同設計好難睇,店外同店內塊餐牌完全唔一樣係估唔到。除非話店外塊餐牌擺到明只係sho
咁我諗自己要叫果啲麵嘅名稱都可能同另外2、3個我唔叫嘅麵嘅名稱類同嘅,如果類同咁照計都應該會放埋一齊啦。點知係楚河漢界咁分開放嘅。真係俾塊餐牌搞到好亂,我就order錯咗一兩次,就拿拿臨say sorry。呢位男店員就覺得唔耐煩,有啲俾氣我受咁。我就覺得愕然加委屈同嬲嬲哋,真心覺得塊餐牌咁樣排版同設計好難睇,店外同店內塊餐牌完全唔一樣係估唔到。除非話店外塊餐牌擺到明只係show其中幾款,但佢又唔係,係好鬼詳盡。
最後佢差啲找錯錢俾我,就仲feel到佢態度有點差。
態度差算啦,都係我有唔著嘅。但真心俾塊餐牌搞到我好混亂,呢位店員態度差真係好唔得。
最後我等外賣,遲過我叫果1、2個客人都已經有外賣拎,照計我啲麵都係果啲,點解遲過我之後買果啲客人出?我企咗喺度好耐,之後餐廳其中一個女店員問我係咪等緊嘢食。
聽朋友話好食先試下,但得到呢種服務嘅體驗真係大打折扣。而且我叫果幾款麵裡面嘅餃子好普通,個麵無味。
果陣我同呢位朋友一齊食,佢都話麻麻地,就話可能要睇叫咩餃子啦。