2019-06-09
今年男朋友生日話想食西餐,於是我就上網下搵下有咩好餐廳,見到呢間餐廳好多好評,於是就去試下。佢有兩間分店,分別係紅磡同觀塘。因為紅磡店較近我地放工既地點,所以就揀左去紅磡分店。打去book位時,佢知我係慶祝男朋友生日,佢仲話可以係蛋糕碟上面寫字,同埋可以安排個靚位比我地浪漫下。搞到我勁期待男朋友驚喜的樣子。紅磡店好近紅磡東鐵站,大概行十分鐘就到,佢係喺一間酒店既二樓,裝潢都幾新同靚。餐廳入面枱既數目唔算多,而且枱同枱之間唔會好貼,所以唔會有好嘈既感覺。一打開Menu睇,發現散叫有好多選擇,價錢都好合理,所以我們揀左好耐都唔知食咩好。店員都好主動黎介紹菜色比我地。仲有,佢有二人餐同埋四人餐,我見網上好多食客都大讚Set又抵又多野食。諗左好耐,最後我地叫左一個小食拼盤,一個主菜(Today Special),甜品同埋兩杯野飲,份量都好豐富,食到好滿足呀 叫完野食,好快就上左個免費麵包,好軟熟,配埋橄欖油同黑醋。 上菜既速度都好快,等左一陣小食拼盤同埋兩杯野飲就到喇。MOJITOS($88) & WHITE WINE($78)我們地叫一杯MOJITOS同埋一杯WHITE WINE,不過不失。
我們地叫一杯MOJITOS同埋一杯WHITE WINE,不過不失。飲品好多選擇,雞尾酒同埋手工啤酒都好吸引,下次去好想試下手工啤酒。
小食拼盤($158)
呢個小食拼盤十分推介,佢有3樣野食,分別係4隻水牛城雞翼,炸墨魚條,牛油果蟹肉多士。一次過滿足晒三個願意。我最鍾意既係牛油果蟹肉多士,個多士好脆,同埋個汁好清新好開胃。
Beef Wellington ($198)
我同男朋友一向都勁鍾意食Beef Wellington,咁岩today special就係Beef Wellington,點Beef Wellington既決定果然無錯,個酥皮好脆口,牛肉岩岩好,好有咬口勁Juicy。男朋友一個人食左兩大舊
豆腐芝士餅配芝麻醬($68)
呢個豆腐味好濃,芝士就係淡香,所以唔會有好膩既感覺。我覺得呢個豆腐芝士餅好特別,好少餐廳有豆腐味蛋糕,真係值得一試。
全日既重點黎喇!我同職員打個眼色,佢地就自動自覺拎左個寫住Happy Birthday既甜品出黎,仲插好晒蠟燭。重點係職員好主動幫我地影合照,太好喇太好喇!男朋友表示十分驚喜同開心,大成功。如果大家都係慶祝節日,呢間餐廳真係好值得推介。
題外話/補充資料:
臨走時,聽到隔離枱個女仔同佢屋企人講,下次慶生黎呢間餐廳都好喎!