2019-09-04
店鋪:幸福堂 (旺角)地址:旺角登打士街43H號登打士廣場地下7號舖幸福堂係台灣最具人氣嘅台飲店之一,曾經係台灣創造過一日賣6000杯,究竟係咩令到呢間茶飲店咁熱賣呢?莫非係飲完之後有幸福嘅感覺?今日我經過旺角果陣終於試左喇門口嘅一句”I’m from Taiwan. Where are you from”同招牌牌匾,加上上網睇到嘅報道,好清楚知道呢間幸福堂係貨真價實黎自台灣首創嘅幸福堂玻璃窗仲望到哂職員點樣用自家製手作珍珠同埋加入黑糖漿炒珍珠,每一粒珍珠都蘸滿黑糖,而且成個過程一覽無遺,無化學成份,飲都飲得放心好多叫左杯幸福堂嘅人氣新飲料-鑽石台灣珍珠奶茶($28),由於只加黑糖,所以無甜度選擇,鑽石型嘅杯相當吸引,杯上仲印有「男神」兩隻大字,莫非連店員都覺得我係...XD,奶茶同黑糖嘅衝撞,成杯飲品唔會太甜亦香濃幼滑,珍珠佔左接近三分之一杯,每一粒珍珠都非常易入口亦好易咬開,唔同出面其他飲料店嘅珍珠,試過幸福堂嘅珍珠就會明白果種自家製手作同出面普遍買到嘅珍珠奶茶嘅分別
地址:旺角登打士街43H號登打士廣場地下7號舖