2013-10-29
今日既經歷真係令我驚訝,點解會有人同客講唔做你地生意!!!半夜同D老友搵地方食野,由於呢間分店新開張之前食過兩次食物幾好,所以介紹俾老友。之前去過2次,1次2個人俾左半隻雞,第2次3個人俾左1隻雞既。咁我地一行5人坐底後,合理咁計都會有1隻半,而店員都係咁講。之後個男經理走埋黎話公司規矩只能俾1隻雞,咁我地都覺得個準則有問題,問番佢咁如果我地分開兩枱係咪又唔同計法佢就話知道我地係同一班人唔會咁俾我地。個男經理仲同我地講呢度唔係半島酒店唔好要求咁多計到咁盡,真係火都黎仲話新開張,後尾佢話可以分2枱但要5個人分開一東一西坐,真係未試過食野有咁既態度,呢一刻我地都知佢玩野,咁我地都話唔緊要分開就分開。佢估唔到我地肯分開坐,突然大大聲話唔做我地生意,唔鍾意就走!!嗰一刻我原全覺得佢唔休無生意,全場人望住,最後決定唔食。做飲食既竟然趕客走仲要話新店,我做咁耐人都未見過,仲要竟然係一個分店最大嗰個帶頭幫公司倒米,我唔知道佢地係咪集團式唔休做,定係個經理係老闆可以話事,但呢次真係得啖笑。事實上我地唔係非要半隻雞不可,當顧客有疑問既時候佢作為一店之長第一個反應就係對抗而並無解決問題既能力,更反咬客人,
事實上我地唔係非要半隻雞不可,當顧客有疑問既時候佢作為一店之長第一個反應就係對抗而並無解決問題既能力,更反咬客人,如來今時今日真係有咁既服務態度!!!我諗要搵下華仔教下佢。
認住嗰男經理,我以後唔會再食呢間野!