餐廳: 松屋 (仁信大廈)
資訊:

2024-07-15 547 瀏覽
放Lunch經過店舖,見冇客人又想坐得舒服就選擇光顧。食物唔使等好耐就可以開餐,好欣賞佢哋滑蛋雞肉蓋飯,醬汁啱啱好(不會太濃味),飯口感不會太硬and太軟,雞肉香口多汁。後來,客人越來越多,廚房做唔切,樓面女職員協助廚房工作。大約1330左右準備結帳離開,當時我帶住耳機走去收銀結帳,女職員叫我等等一陣幫我結帳,我答佢:好。我冇再理會自顧用電話,然後我再望一望,女職員叫個小朋友(應該係女職員的小孩)幫忙結帳,我見小朋友想拎卡機,便幫手拎落嚟俾佢,初時我唔知個男職員同我講嘢,因為廚房位有啲嘈,然後走前鬧我:等多2分鐘唔得嘅,要個小朋友幫你埋單…首先,我明白貴店Full場人手不足,我冇逼你小朋友協助我埋單,我都已經等左一陣冇催你哋幫我,我只係企係收銀位一陣唔坐回坐位,都要俾你鬧?呢間嘢食雖然好食,但唔會再有下次!
呢間嘢食雖然好食,但唔會再有下次!

雞肉蓋飯
2024-07-15