2019-08-10 101 瀏覽
金鳳大餐廳,一講無人不曉,早於60年代,香港人受西方文化影響,多了吃西餐,但係如果要食真正進口牛扒,並非一般市民可以負擔得到,有見及此,金鳳大餐廳嘅老闆嘗試用冷藏牛肉,加入獨特處理及醃制方法,變奏出屬於香港人嘅牛扒,受歡迎程度幾十年不減⭐⭐⭐⭐⭐今天喜見荔枝角D2 有金鳳大餐廳,商場餐廳,座位環境當然舒服很多,我熟練的點了牛扒餐,坐著看著在懷舊,那些年嘅回憶馬上返晒嚟。忌廉湯、羅宋湯、牛油餐包,一貫金鳳style ,,白滑忌廉湯稀稠適中,妙在那幾粒粟米很矜貴咁😂😂😂,羅宋湯不會太酸,什菜好吃,重點在那份兒時嘅感覺 。美國德州頂級西冷餐,亮點是砧板上,好吃的味道還是要與時並進,神燈一樣嘅器皿滿是洋蔥汁,唔太濃味比我專心吃牛,牛扒大大件,七成熟是我要求的火喉,肉質腍滑正正就係金鳳特色。好味道還是要與時並進,貴族牛扒餐多了沙律菜點綴,鐵板上熱辣辣,黑椒汁用暖壺保持溫度,醬汁多少悉隨尊便,😍😍😍,叫得貴族牛扒,配菜多啲,肉味濃D,🥩味道相當不錯,正老顧客當然明白到一分錢一分貨的道理,港式餐廳食牛扒,唔使拘謹於餐桌禮儀,食得自在又滿足,真開心今天喺度再遇金鳯, 🥰
金鳳大餐廳,一講無人不曉,早於60年代,
忌廉湯、羅宋湯、牛油餐包,一貫金鳳style ,