2022-06-10
事由於今日諗住過嚟沙田呢邊食飯,就搵到呢間ADO洋食屋蛋包飯….惡夢嘅開始,由下午六點半等到八點半 終於有得入期間我地見到佢入左一枱遲嚟過walk-in 嘅都算,之後再繼續入多枱所謂嘅朋友客喔,咁我就問個staff:其實你地可唔可以book位嘎 點解OP上面最盡只可以book六點嘅 咁六點之後冇得book ,但點解有人會遲嚟反而入到去坐低食野!Staff好串咁答我一句:你係老細啲朋友咪可以book六點之後,姐係玩潛規則喇….都算,我忍。咁最後我等到八點半終於入到去喇,個staff補多刀同我地講:下次唔想等嘅話咪book位,我真係燥左,第一次過嚟想試下你地間蛋包飯,反而過嚟受你地氣,連最基本嘅禮貌,待客之道都唔識!你唔想做Walk-in客嘅咪直接關門算喇,話今日有包場我都冇咁燥底!
惡夢嘅開始,由下午六點半等到八點半 終於有得入