2024-02-24
呢間餐廳自從由留白居酒屋轉型變成而家嘅留白冰室,就成為咗我哋一家人嘅食堂,一個星期好多日都會嚟食早餐,有時晚晚又懶得煮飯,就嚟呢度啦,哈哈!呢度嘅環境比舊式茶餐廳舒服好多,亦好乾淨雖然食物種類唔算多,但有啲食物都好有創意。今晚又係懶懶地嘅日子,小朋友最鍾意白汁豬扒意粉,每次都可以食哂一大碗,意粉軟硬啱啱好,有啲餐廳嘅意粉太硬,唔啱細路仔,份量都唔少,我同小朋友分享一碟就飽晒。另外,蕃茄牛肉意粉,味道意外地好好食,冇喺其他地方食過,唔知係唔係留白自創嘅🙈🤣!?基本上,每碟意粉都有上蕃茄汁,好唔錯呀我哋最鍾意坐喺外面嘅位,最近天氣有啲風,好舒服。其實最緊要係可以睇到車,唔使每次食飯都提心吊膽~怕被抄牌,哈哈!推介俾各位司機啦。