2018-09-09 329 瀏覽
買咗戲飛喺又一城睇戲,晚餐就決定去佢隔離嘅exp用餐~雖然都幾多人排隊,但可能我哋係兩個人嘅關係,好快就有得入座。打開餐牌,見到張圖寫住喇沙韓式年糕😲兩樣都係我喜歡嘅食物,不過將佢哋搭配埋一齊真係好少見,所以就點左佢黎食。出奇地煙煙銀銀嘅年糕,點上辣辣地嘅喇沙醬都幾好食,而且味道都幾夾~雖然佢算係一款小食,但係份量都唔少㗎👍🏼大蝦豆角炒飯呢個炒飯都係有少少辣,不過值得讚嘅係佢唔算好油。大蝦都有三至四隻,用豆角嚟炒飯,令到成碟飯味道更香。而且份量都係幾多,我哋兩個人食平均都會食到兩碗。😋軟殼蟹炒麵呢個就有啲失色,令成餐飯扣左少少分。雖然軟殼蟹炸得香脆,但係炒麵就好油,味道酸酸的,食落奇奇怪怪,同軟殼蟹唔係好夾。建議可能嗌下其他Pizza會更好。

大蝦豆角炒飯

軟殼蟹炒麵