2024-04-14 1249 瀏覽
今次去咗一間戀日本料理嘅餐廳,真係有驚喜!我哋揀咗個刺身壽司套餐,真係一餐滿足。首先嚟緊嘅係吞拿魚,新鮮嘅吞拿魚肉質鮮美,入口即化。佢嘅鮮味真係令我嘅味蕾喜出望外。其次嚟緊嘅係三文魚壽司同三文魚腩壽司。三文魚壽司嘅顏色鮮豔,肉質鮮嫩多汁,一咬落去,魚油味濃郁,好滋味。而三文魚腩壽司更加豐富,腩肉鮮嫩,帶出三文魚嘅濃郁口感,真係一絕。仲有一個帶子壽司,帶子鮮甜彈牙,款式精緻,令人目不轉睛。佢嘅鮮味同質感真係一流,係我試過嘅最好嘅帶子壽司之一。除咗刺身壽司,仲有一個烏冬沙律前菜。烏冬沙律清新爽口,烏冬彈牙有嚼勁,配搭上新鮮蔬菜同特製沙律醬,味道平衡,令人回味無窮。佢嘅清新口感真係一個好開胃嘅選擇。最後,我哋品嚐咗一杯熱菊花蜜。呢杯熱菊花蜜香氣撲鼻,喝落去暖胃又舒服。佢嘅花香同甜度適中,真係一個完美嘅結束。