2017-08-04 139 瀏覽
今日同老公,仔仔係淘大睇完戲晏晝點零鐘, 記得朋友講過觀塘商廈有間餐廳唔錯, 近近哋搭一陣巴士就到。入門口見到個招牌幾型仔。去到差唔多兩點,過咗食晏高峰期, 我哋坐喺靠牆邊嘅梳化椅, 舒舒服服。侍應先畀你法式精緻小點, 係提子芝士加餅乾, 仲有一支長餅乾, 幾有心思。之後我哋揀咗兩個是日餐湯同一個田園沙律。餐湯係薯仔蓉同煙肉碎, 湯好綿, 加埋少少煙肉嘅鹹味, 配得恰到好處。 另外沙律菜夠新鮮, 仲有少少芝士片喺上面,老公同仔仔話芝士同沙律菜好夾。 午餐由$68到$158, 先揀咗香燒羊肩配露絲瑪麗蒜子紅酒汁。個主菜靚都好似成幅畫咁,羊肩生熟剛剛好,又夠淋,吸收了紅酒汁香煎鵝肝伴牛柳, 另外一幅靚畫又出場,鵝肝細細舊但係真係煎得好咁香, 牛柳叫咗五成熟, 冇血水流出,牛味夠濃巴東式燴春雞,有印尼色彩,味道濃郁,足有半隻雞份量。主菜可以配蔬菜或者有機糙米飯, 我哋全部配飯。有機糙米夠健康, 而且啲飯軟硬適中,唔錯。跟住又好齊心一人一杯凍鮮奶朱古力,佢地將鮮奶放面,賣相又一加分。唔會過甜,加上鮮奶好滑呀!最後有精緻甜品,滑滑慕絲,細細件啱啱好。Like Facebook 仲有8折! 抵呀!

法式精緻小點 餅乾條

薯蓉煙肉湯 田園沙律

香燒羊肩配露絲瑪麗蒜子紅酒汁

香煎鵝肝伴牛柳

巴東式燴春雞,有印尼色彩,味道濃郁,足有半隻雞份量。

巴東式燴春雞

凍鮮奶朱古力

最後有精緻甜品,滑滑慕絲,細細件啱啱好。

甜品

Like Facebook 仲有8折! 抵呀!

2017-08-02
  • 香燒羊肩配露絲瑪麗蒜子紅酒汁