2022-10-10
餐廳以紅色為主,一入去有大水晶燈,裝修幾有異國風味。餐廳嘅環境幾適合聚餐,感覺舒服!打開餐牌有好多選擇。揀咗店員推介嘅荷蘭小食,呢一款荷蘭小食係荷蘭嘅名菜,基本上必試。揀選左脆炸蝦丸及脆炸牛肉丸。每一粒用小匙羹裝上。兩款外型都好相似,蝦丸入邊見到蝦肉,蝦味非常鮮,很濃嘅鮮蝦味!炸牛肉丸,肉味幾香。入邊係牛尾肉整成嘅牛尾湯,非常有特色。另外仲叫咗荷蘭香腸,中間夾住洋蔥咖哩蛋黄醬,好香口。另外必試煙燻野生鰻魚,店員話每年得500條野生鰻魚。本地人都未必夠食,所以出口就更加罕有。鰻魚質感有少少咬口爽脆口感,似少少煙三文魚味道,有煙燻香。Wine pairing 就配sake. 熟成牛扒味道真係非常好!熟成嘅味道帶出濃烈嘅牛香!牛肉好Juicy,牛扒肥膏邊邊熟成香更重,好正!仲配有厚切薯條,醬汁非常出色,蛋黃咖喱醬估唔到咁好食!荷蘭青口,廚師荷蘭帶返嚟嘅荷蘭煲煮,帶有傳統口味!仲有來自法國蒜蓉牛油拖鞋包,配嚟食!最後食埋櫻桃雪糕做甜品,櫻桃係預先浸咗白酒,然後再配上雲呢拿雪糕,口感細滑,酸酸甜甜。
打開餐牌有好多選擇。揀咗店員推介嘅荷蘭小食,呢一款荷蘭小食係荷蘭嘅名菜,基本上必試。 揀選左脆炸蝦丸及脆炸牛肉丸。每一粒用小匙羹裝上。兩款外型都好相似,蝦丸入邊見到蝦肉,蝦味非常鮮,很濃嘅鮮蝦味!炸牛肉丸,肉味幾香。入邊係牛尾肉整成嘅牛尾湯,非常有特色。另外仲叫咗荷蘭香腸,中間夾住洋蔥咖哩蛋黄醬,好香口。
熟成牛扒味道真係非常好!熟成嘅味道帶出濃烈嘅牛香!牛肉好Juicy,牛扒肥膏邊邊熟成香更重,好正! 仲配有厚切薯條,醬汁非常出色,蛋黃咖喱醬估唔到咁好食!