2022-10-24
距離上次嚟食嘢相隔左2年(?)😂,今次去食晚餐~餐廳內裝飾設計多左份秋天感覺,帶少許異國風情💐,環境幾舒服適合傾計。🍽 二人晚餐 $468~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~🥣是日餐湯:甘筍湯帶少少顆粒口感,味道香甜濃厚。🥗煙三文魚田園沙律:醬汁有橄欖油、醋、加香草等等,有啲似青醬嘅味道。同煙三文魚幾夾。🍲黑松露帶子什菌意大利飯:好少食到意大利飯有些瓜類、洋蔥等,加添清新同爽口口感。無咁滯,帶黑松露香味。🦪智利藍青口忌廉汁意大利粉:醬汁好creamy,帶少少酒香,夾埋青口,味道好香好鮮味。同樣有瓜果,意粉亦煮得剛好,好食😋🍨香蕉拖肥批 (+$18):有餅底、焦糖拖肥、煮過嘅香蕉、Cream等等。成個味道好夾,味道甜膩,係會上癮嘅甜😈重有合桃、果仁加添口感。係細份左少少。🍫是日精選甜品:朱古力慕絲朱古力味道香濃,似心太軟。慕絲唔係普通cream咁,質感更濃郁有厚度。飲品:熱檸茶、熱檸水
🍽 二人晚餐 $468
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
🥣是日餐湯:甘筍湯
帶少少顆粒口感,味道香甜濃厚。
🥗煙三文魚田園沙律:
🍲黑松露帶子什菌意大利飯:
🦪智利藍青口忌廉汁意大利粉:
🍨香蕉拖肥批 (+$18):
🍫是日精選甜品:朱古力慕絲
飲品:熱檸茶、熱檸水