2024-01-20 558 瀏覽
Tastes & Tales 📍太子荔枝角道113號地舖因為食飯前嘅呢啲鐘數有啲啲想食吓下午茶,就隨機去咗間出邊網絡裝修幾靚嘅Cafe。店員都好熱情咁推介咗幾款是日甜品,於是我就試咗佢地新出嘅:⭐️芝麻朱古力巴斯克蛋糕 $78食到淡淡嘅芝麻味,主要都係朱古力味,入面有夏威夷果仁,對我嚟講呢一個好加分,因為個蛋糕本身都比較軟,有啲硬嘅nuts喺入邊會有返多啲口感~ 食落唔會太甜,自己一個食一件啱啱好!另外再嗌咗一杯:⭐️熱朱古力$48因為我飲到有肉桂嘅味,所以問店主係咪落咗肉桂粉,聽店主講啲朱古力粉好似係秘魯產地,所以會有少少香料味。有個小拉花喺上面影相幾靚。唔鍾意肉桂味嘅朋友仔建議skip,帶返咖啡會好啲~ 有啲民族風嘅裝修其實幾啱打卡,不過地理位置唔係好就腳,同埋要留意返人均有$100低消~
Tastes & Tales
📍太子荔枝角道113號地舖