2017-02-19 90 瀏覽
朋友話好耐未食過串燒,甘arm約係中環見面,於是乎就揀左lee間黎試下。餐廳比我想像中細,但係有好多檯,個setting arm曬同朋友吹水飲野,我地一行兩個人,揀左bar檯黎坐。食物主要係串燒,有肉有菜,亦有海南雞飯同串燒炒飯。最後我地叫左半隻海南雞,一個串燒炒飯,同埋一堆串燒share。餐廳供應geh飲品都幾local,有奶茶檸茶,都有mojito 或者啤酒。海南雞半隻都好大份,夠曬2-3個人share。雞肉幾滑,啖啖肉,個人覺得點埋醬更加好食。叫左geh串燒有:豬頸肉、雞肉、牛仔骨、鱔、雞翼。無lum過lee 種串燒鋪會有鱔,估吾到燒鱔原來都幾野味,下次有機會一定再試(掛住食唔記得影個鱔)。因為我本身唔食牛,所以無食到牛仔骨,朋友就話幾好食,同埋一串好大塊,kui係男仔食完都話飽飽地。最後上geh係串燒炒飯,d飯辣辣地,幾開胃,加埋串燒同沙嗲醬,幾得意。兩個食肉獸食完都覺得好滿足,希望下次可以試下其他串燒。

兩個食肉獸食完都覺得好滿足,希望下次可以試下其他串燒。