2019-09-12
久聞丼吉日式吉列豬排專門店既大名,據稱係被譽為最好食既日式吉列豬扒,今次終於約到好友嚟陪我食。位於尖沙咀高級商廈彩星集團大廈,環境一流,每枱均有簾幕遮隔,私隱度高,服務員態度亦有禮。選好食物後,先送上非常好玩,一人一套既放上大量白芝麻既擂棍同擂鉢,搗爛芝麻後香味撲鼻,主要係用嚟撈上豬扒汁食吉列豬扒時用的。先到既炸軟殼蟹,炸得酥脆係腥味,沾上天婦羅汁非常好味。另雞泡魚干燒得非常淋,味道濃郁,極品小食。特上刺身拼盤,刺身水準不錯,帶子,蝦超級鮮甜,三文魚,油甘魚都係厚切,鮮甜無比,八爪魚最驚喜又彈牙。到主角上場,依度既吉列類套餐份量頗大,我地選了一客吉列大蝦豬扒定食,足足有三隻又大又長既炸蝦,炸得非常香脆,豬扒外脆內軟,肉嫩多汁,外層炸漿没有分離癡實豬扒,加上厚切既質感,十分出色,不愧為鎮店招牌款式。套餐仲有飯,麵豉湯,海帶,醃蘿蔔配菜最後送上既西瓜十分爽甜,完美既句號
最後送上既西瓜十分爽甜,完美既句號