2022-09-13
下午二點來吃個午餐,見網評十分推介呢間新店,又見佢有派飯嘅善事活動,一於試吓呢間「良心」小店一入門口收錢嗰刻已經感覺中伏。網上價錢三天前都仲係78咋喎網,點知道收我$88?!?!跟住我話加得咁快?今日唔係假期喎?個大嬸就話係呀,我哋全部都係一個價架嘞滿心歡喜諗住有期望,點知放出嚟的食物簡直令人嚇一跳!食物沒有用名字標示都算,所謂嘅唔知滷水蛋定豉油蛋,完全殻都冇爆開,完全蛋既純天然原蛋味😖青瓜炒蛋難食到一個點😩再望返食評嘅相完全都唔係嗰一回事所謂嘅炒飯麵賣相不新鮮,最最估佢唔到嘅就係個玄米茶🥶完全同你想像嘅玄米茶係差天共地, 簡直似洗完米既米水咁😠好啦咁我諗住飲下羅漢果茶,點知個羅漢果茶⋯⋯嘩!真係呢淡而無味,用水溝唔知乜嘢飲咗一啖就算,自己沖杯茶飲好過嘢食款式又少又唔補返,坐到下午茶時間就出事嘞!而家疫情咁勁,我坐咗係一張圓枱嗰度,看板大嬸居然叫一個阿婆搭枱坐我側邊。冇問題, 但係無隔板喎!問個大嬸擺塊板佢話冇喎,仲話我哋隔板㗎喇!但係間餐廳仲有好多其他空置嘅隔板位置,咁樣安排擺明係想趕客!冇乜嘢食到之餘仲一肚火😤😤我當做善事永冇下次話晒都食過唔少素食嘅款式嘅自助餐,今次真係大開眼界,
一入門口收錢嗰刻已經感覺中伏。
個大嬸就話係呀,我哋全部都係一個價架嘞
青瓜炒蛋難食到一個點😩再望返食評嘅相完全都唔係嗰一回事
冇乜嘢食到之餘仲一肚火😤😤我當做善事永冇下次
話晒都食過唔少素食嘅款式嘅自助餐,今次真係大開眼界,沒有最差,只有更差!奉勸各位公公婆婆係咪真係喺呢一間店攞佢嘅免費飯餸!!又係一間打着「良心」兩個字但係嘢食同服務完全唔掂嘅伏店