2017-06-14
沙田友今個星期走不出沙田,約了昔日同窗交換手信!同窗貪沙田圍泊車方便,咪錶又有,時鐘又有,泊街走險都仲得,所以好多駕車人士落黎食飯!今日揀左M3 , 是附近老牌西餐廳,有質素,又親民,是不少沙田友一家大型慶祝的好選擇!台上的黑醋又香又濃,不遜於連鎖名牌西餐,絕對是沙田地頭龍!唔好以為屋村茶記西餐,單看M3個吧櫃,就知絕不是hea 煮雜扒餐啦!M3沙律新律最緊要新鮮,這碟沙律好fresh , 仲好豐富,配上3款沙律醬及3款配料!最正係面頭的芝士,為好fresh 的沙律帶來了新衝突,偶爾咬中芝士,沙律菜頓時變得香濃,唔加醬汁都勁正,又唔肥!肉眼扒肉質好好食,唔配醬汁,更加食到肉的鮮味!扒的質素好高,絕對值回票價!最值得一讚,亦是全晚最驚喜的就是最舊蒜頭!它成了蒜蓉,配牛扒,極佳;它仍然是完整的一粒蒜頭,單吃,風味特濃!黑松露帶子意粉意粉煙韌,沾滿醬汁,黑松露香氣撲鼻!尤其一讚,帶子煎得香口 內裡juice ! 餐廳的格仔桌布,再舖上一張大白紙,令我想起兒時的片段⋯⋯那時我和弟弟,再愛嚷著爸爸,帶我們大吃一頓!弟弟更愛在白紙上亂畫一通,吃喝玩樂,樂趣無窮!當年情在,人已不在⋯⋯總評:優質西餐
台上的黑醋又香又濃,不遜於連鎖名牌西餐,絕對是沙田地頭龍!
肉眼扒
總評:優質西餐廳,沙田友首選!