2024-09-27 47 瀏覽
中環石板街向來都係香港人中意既打卡地點,亦都係酒吧臨立既地區🤓但係如果大家對傳統酒吧飲到悶悶地,或者係啤酒愛好者,可以試下呢間精釀啤酒,而家一次過買 6 罐或者 24 罐有額外優惠🤫🤫🤫我就捉埋男朋友同我試左六款不同口味,佢哋既啤酒係唔經過濾,保留活性酵母,有幾款仲有獲獎添架🫨🫨🫨桂花小麥🌾桂花小麥啤酒非常推薦😆聽店家講呢款啤酒係比利時白啤發醇後期加入左大量桂花,令啤酒飲落有陣陣既花香🌸少左啤酒既甘味,大口飲落去都會覺得好舒服,而且呢款啤酒仲拎左澳洲國際啤酒大賽 (AIBA) 銅獎🫡柏林召喚同樣獲得AIBA 銀獎既啤酒😝果香味撲鼻,入口俾人陣清新香甜既感覺,亦唔會無左啤酒既甘醇口感,非常建議作為第一杯或者想感受輕啤酒既朋友試試🤣星仔 尼個係三倍乾投渾濁 IPA 啤酒🤓充滿左百香果、柑橘、花果、鳳梨既口感,口感比上面推薦較重,突出左啤酒既甘醇,層次再豐富一些,適合D 追求啤酒層次既朋友仔,亦都係獲得 AIBA 銀獎既啤酒葡萄熟了🍇獲得 AIBA 金獎既啤酒飲落口以為自己飲緊提子汁,而且非常清甜,水果味非常香濃‼️啤酒味道慢慢出黎,層次十足,不愧為拎左金獎既啤酒,甜度同啤酒甘醇配合得非常好,

桂花小麥🌾
桂花小麥啤酒非常推薦😆

柏林召喚

星仔

葡萄熟了🍇
啤酒味道慢慢出黎,層次十足,不愧為拎左金獎既啤酒,甜度同啤酒甘醇配合得非常好,超級喜歡😂

金色艾爾啤酒
艾爾啤酒於常溫發醇,味道較淡不苦澀,輕輕鬆鬆就飲完一杯,女士們飲都好適合

巧克力帝國世濤啤酒
巧克力同啤酒會唔會好奇怪呢😳係唔會架‼️
呢款啤酒係一款黑啤,我哋留到最後飲,少少苦既口感,亦有可可既香味,好似魔術師咁將一杯黑啤變成一杯摩鐵😆

個度都有唔同小食可以揀,我哋就揀左nuts 送酒,一邊食住野一邊飲酒,同男朋友傾吓傾,享受一個屬於我哋既時光

睇完喜歡我既文字的話能點個Like,支持下我好嗎😆💛
2024-09-15